حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار با نخبگان جوان فرمودند :
مقاومت و قدرت ما دشمن را دچار عصبانیت و اشتباه می کند و می توان از اشتباه های دشمن منتفع شد .
پیشرفت واقعى این است که جوانهاى ما، نخبگان ما نسبت به آینده احساس مسئولیت کنند؛ براى خودشان دیدگاه تعریف کنند؛ براى کشور آیندهاى را تصویر کنند و مجسم کنند و احساس کنند و این احساس را اظهار کنند؛ که آمادهاند براى رسیدن به این آینده، تلاش کنند. این چیزى است که امروز وجود دارد؛ این را باید تقویت کرد، این را باید پیش برد. این احساس و روحیهى نشاط را باید روزبهروز در جامعهى ما تشدید کرد. اگر این شد، آن وقت این دارائىِ شخصى شما - این استعداد و این نخبگى که یک دارائى شخصى است - تبدیل خواهد شد به دارائى ملى .
دریافت فایل صوتی
عنوان: بیانات امام خامنه ای در جمع نخبگان سایز: 18.4 مگابایت
ثمردهی مستمر استعداد نخبگی به بشریت
خداى متعال یک فرصتى را به شما داده، خوشبختانه توفیق هم پیدا کردهاید که از این فرصت تا اینجا استفاده کنید و جزو مجموعهى نخبگانى واقع شوید؛ این مبارک است بر شما؛ لیکن این استعداد، این توانائى، این فعلیتى که تا امروز پیدا کردهاید، ورود در یک راه است، آغاز یک راه است، پایان یک راه نیست؛ این را باید همهى نخبگان عزیز جوان ما در نظر داشته باشند.
ما قانع نیستیم، شما هم قانع نباشید به این که جوانِ بااستعدادِ برجستهى ما توانست در یک بخشى، در یک آزمون بزرگى، نخبگى خودش را نشان بدهد؛ به این مقدار، نه من قانعم، نه شما قانع باشید. توقع من و توقع شما باید این باشد که این بذرِ بهثمرنشسته تبدیل شود به یک نهال برومند، و تبدیل شود به یک شجرهى طیبهاى که «تؤتى اکلها کلّ حین باذن ربّها»؛(1) درخت ثمربخشى شوید که در همهى زمانها، در همهى موقعیتها، بتوانید میوهى شیرین خودتان را به کام این کشور، این ملت، این تاریخ و در نهایت به کام بشریت بچشانید؛ این باید هدف باشد.
1) سوره مبارکه ابراهیم آیه 25
تُؤتی أُکُلَها کُلَّ حینٍ بِإِذنِ رَبِّها ۗ وَیَضرِبُ اللَّهُ الأَمثالَ لِلنّاسِ لَعَلَّهُم یَتَذَکَّرونَ ﴿۲۵﴾
هر زمان میوه خود را به اذن پروردگارش میدهد. و خداوند برای مردم مثلها میزند، شاید متذکّر شوند (و پند گیرند)!
لزوم پیشرفت در عرصه تفکر
مراقبت بعدى، مراقبت در تفکر است. فرمودهاند بزرگترین عبادت، تفکر است؛(1) تفکر در آفرینش، تفکر در وظائف انسان، تفکر در زندگى دنیا، تفکر دربارهى آخرت، تفکر در اوضاع سیاسى عالم، تفکر در مسائل اصولى و اساسى زندگى بشر. ما تحول در علم و پیشرفت در علم داریم، پیشرفت در فکر هم باید پیدا کنیم. اندیشه و تفکر است که خط و جهت و سمت تلاشهاى علمى و اقتصادى و اجتماعى و سیاسى جوامع را ترسیم میکند. این هم مراقبت دوم.
1 ) أَفْضَلُ الْعِبَادَةِ إِدْمَانُ التَّفَکُّرِ فِی اللَّهِ وَ فِی قُدْرَتِهِ.
امام صادق علیه السّلام فرمود: برترین عبادت همواره اندیشیدن درباره خدا و قدرت اوست.
۹۱/۰۷/۱۵
۲
۰
عاشق رهبر
توصیه اقا به تفکر در جلساتی که ایشان در سالهای گذشته با نخبگان علمی داشتند بارها مورد تاکید قرار گرفته . اقا فقط به توصیه در مورد این امر بسنده نکرده و پیشنهادات کاربردی در مورد قالبها و موضوعات ارایه داده اند مثلا پیشنهاد برگزاری کرسی های ازاداندیشی به عنوان یک قالب جدید برای به تکاپو انداختن کانون های فکری جامعه نخبه کشور که همان حوزه های علمیه و دانشگاههای کشور ارایه شده از پیشنهادات ایشان بوده است که در سال 81 به نخبگان کشور که در راس انها اقایان رحیم پور ازغدی، پارسانیا ، محدثی و...توصیه شده بود و انصافا باوجود کم کاریهایی که تا امروز شده ولی دراین زمینه در دانشگاهها فرهنگسازی شده است.همچنین در زمینه موضوعات نیز می توان به طرح مسئله علوم انسانی اسلامی اشاره کرد